Gece rahat yatağında uyurken her insanın her gece en az 250 mililitre terlediğini biliyor musunuz? Bu da çarşafın ve nevresimin yanı sıra yatağın da temizliğe ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor. Peki bu nasıl yapılacak? Yatakların temizlenmesi ne yazık ki çok nadir düşünülür. Burada sorun, çarşaflarınızı yıkamak için değiştirdiğinizde, yatağınızın üzerinde çıkartıp çamaşır makinesinde yıkayamayacağınız bir malzeme ile karşılaşmanızda. Yatağınızda lekeler, toz ve maytlar aslında her yerdedir. Bu nedenle yatağınızı temiz tutmak sadece vücut atıklarının ortadan kaldırılması için değil, maytların yok edilmesi için de önem taşıyor.
Yatağı elektrik süpürgesiyle temizleyin
Bu gerçekten önemli bir adım olacaktır çünkü elektrik süpürgesi toz, ölü deri parçaları ve hücreleri ile benzer diğer atıkları rahatlıkla ortadan kaldıracaktır. Bunu mevsim dönüşümlerinde yatağınızı alt-üst ederken mutlaka yapın. Burada önemli olan, elektrik süpürgesinin ucunun temiz olması. Çünkü elektrik süpürgesini her türlü şeyi temizlemek için yerlerde kullandığınızı unutmayın.
Yatağınızın kokularını temizleyin
Yatağınızı elektrik süpürgesiyle temizlemeyi bir adım daha ileri götürebilirsiniz. Bu da kokuların temizlenmesi. Yatakta yer alan ter kalıntıları, toz ve diğer atıklar ile yatak bir süre sonra farklı ve hoş olmayan bir koku üretebilir. Bu kokuyu temizlemek için yatağın üzerine karbonat serpiştirin ve 30 dakika boyunca bekleyin. Ardından elektrik süpürgesiyle temizleyin. Karbonat doğal bir koku gidericidir ve kesinlikle yatakta var olan her türlü kokuyu giderecektir. Yatağa serpmeden önce sevdiğiniz kokulardan birkaç damla karbonata damlatabilirsiniz. Sonrasında birkaç gece yatağınızda o temiz kokuyu soluyacaksınız.
Nokta temizliği ve leke çıkarma
Yatakta bulunan lekeler ya protein ya da yağ içerirler. Her lekede olduğu gibi, yatağınızın da lekelenmesini önlemek önceliğiniz olmalı. Sıvı lekeleri öncelikle soğuk ve ıslak bir bez ile silinmeli ve ardından kuru bir bezle yataktaki ıslaklık kurulanmalı. Lekeyi silerken daire şeklinde değil, bastırarak silmeye dikkat edin. Unutmamanız gereken bir başka nokta da, protein içeren lekelerin sıcak bezle silinmesi halinde yatakta daha da kalıcı hale geleceğidir. O nedenle sadece soğuk su kullanılmalı. Mobil şubelerimize başvurarak yataklarınızı antibakteriyel bir şekilde yatak yıkama yaptırabilirsiniz.
Yeni olmuş lekeler tuz, karbonat ve su karışımı ile rahatlıkla çıkarılabilir. Bu üçlüyü bir macun haline getirin, leke üzerine sürün ve 30 dakika sonra fırçalayın. Ardından fazlalıkları soğuk suyla ıslattığınız bir bez ile temizleyin ve kurumaya bırakın.